PLANERA 2021 PÅ BÄSTA SÄTT


1. Reflektera över förra året

Ta fram en penna och papper.. Vad lyckades du uppnå under förra året? Vad misslyckades du med att uppnå? Hade du velat göra något annorlunda? Och viktigaste av allt.. Vad gjorde dig lyckligast?

2. Våga släppa utgångna drömmar

Ibland har jag kommit på mig själv med att jaga drömmar som jag slutat drömma om.. Och därför är det viktigt att våga släppa det som inte känns lika viktigt längre..för att göra plats för nya drömmar!

3. Definiera ALLA dina framtidsdrömmar

Ta fram penna och papper återigen.. Skriv en lista över exakt ALLA drömmar (..stora som små) som du vill uppfylla i ditt liv! Tänk inte ”är det här möjligt i år?” utan fokusera enbart på drömmarna.

4. Gör en lista med det som du inte drömmer om

Vart vill du inte befinna dig i slutet av året? Vad vill du inte uppnå? Att ställa dessa frågor till sig själv hjälper dig att få en tydligare bild av vad du vill i framtiden.

5. Sätt upp tydliga (..och även rimliga) delmål

Hur du väljer att dela upp året (..månadsvis, kvartalsvis, halvårsvis) är upp till dig - det viktiga är att du sätter tydliga delmål under dessa tidsperioder, följer upp och checkar av tills du är i mål..

6. Skriv upp mål och delmål i din kalender

I min kalender finns allt jag behöver för att ha 100% koll på årets mål och alla delmål jag behöver checka av för att uppfylla dessa. Se till att skriva upp din ”plan” med allt du behöver göra för att lyckas!

7. Se över alla delmål varje månad

Som sagt, du behöver inte ha nya delmål varje månad om det inte passar dig, men se över alla mål och delmål minst en gång i månaden för att påminna dig själv om vad du faktiskt vill uppnå i ditt liv.

8. Uppgradera dina rutiner

För att bli mer effektiv och mindre stressad krävs nya rutiner som ger dig energi.. Hur vill du att din morgon och kväll ska se ut? Skriv ner rutiner i listformat, testa dessa rutiner och gör ändringar tills du hittat rätt..

Tips: idéer för en stressfri morgonrutin (länk) och idéer för en avkopplande kvällsrutin (länk)

9. Gör en bucket list

Vissa mål är för ”små” för delmål (..t.ex tälta i norrlandsskogarna) och dessa är perfekta att lista i en ”bucket list” som du checkar av under året!

Gillar

Kommentarer

fannyeskilson
fannyeskilson,

Så bra tips!! 😍

nouw.com/fannyeskilson
PLATINS
PLATINS,

😍❤️❤️

nouw.com/platins