LÄR KÄNNA MIG,  TANKAR OCH KÄNSLOR

7 orsaker till att jag blev feminist

Internationella kvinnodagen till ära vill jag dela med mig av en del av min historia.. För under min uppväxt trodde jag faktiskt att kränkningar, våld och hot var någonting som jag skulle acceptera och försöka leva med. Först i vuxen ålder insåg jag hur felaktigt det här var, vilket ledde till att jag sakta men säkert blev den rättvisa och envisa feminist som jag är idag.

Internationella kvinnodagen till ära ... 7 orsaker till att jag blev feminist

Listan över bidragande faktorer som ledde till att jag blev feminist är lång, därför tänker jag enbart dela 7 av dessa orsaker.. Och följande punkter är någonting som jag aldrig delat med mig av tidigare, så visa kärlek i kommentarsfältet är ni snälla.💛

1. Fick tidigt förklarat för mig att kvinnor som använder makeup / kort kjol får skylla sig själva om dom råkar illa ut

2. Tvingades följa med en äldre kille under hot när jag var minderårig, när polisen räddat mig sa alla att det var mitt fel


3. I grundskolan hade vi en gympalärare som alltid “råkade” gå in i tjejernas omklädningrum, när vi berättade hände inget

4. Fick tidigt höra att männen tydligen ska göra karriär medans kvinnorna tar hand om hushållet, lagar mat och föder barn

5. Oavsett vilka hemskheter jag utsattes för fick jag alltid som svar att jag säkert missuppfattat situationen, eller provocerat

6. I tonåren tvingades jag lämna mitt hem i månader pga grova mordhot av en kille, istället för stöd blev jag nertystad

7. Lärt mig leva med vetskapen om att ovanstående hot kanske blir verklighet idag, imorgon eller nästa vecka..

“Feminism” är inget negativt ord och det innebär inte heller att “hata män” som många antyder.. Att ens behöva säga det känns larvigt när det är 2019, men tydligen är det nödvändigt. Ofattbart många människor verkar faktiskt tro att vi lever i ett jämställt samhälle med lika rättigheter – det gör vi inte.

Är du feminist? Och hur blev du det i så fall? Berätta gärna i kommentarerna..

14 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.