SENASTE VIDEOKLIPPEN PÅ YOUTUBE:


RECEPT

RECEPT: Grillssons “Pasta Dracula”


Hej på er!

Tänkte dela med mig utav ett otroligt gott middagsrecept som Kristofer (aka Grillsson) lagade häromdagen.. Och jag tror faktiskt att han “freestylade” ihop den här rätten, vilket är imponerande om ni frågar mig!!! Samtidigt kan han ju det där med mat till skillnad från vissa andra.. Men jag tror nog att t.o.m jag skulle klara av att laga en utsökt rätt utifrån det här receptet! Så nu lämnar jag över till karln..

RECEPT: Grillssons "Pasta Dracula"

DU BEHÖVER:

– 500g Kycklinglårfilé
– Pasta penne
– Kycklingbuljong (tärning)
– 3-4 vitlöksklyftor
– Flytande kycklingfond
– Japansk soja
– Dijonsenap
– 3dl Vispgrädde
– 3dl smaksatt creme fraiche
(smak: parmesan/vitlök)
– Torkad timjan
– Torkad dragon
– Svartpeppar
– Vitpeppar
– Cayennepeppar
– Chilipulver
– Balsamico
– Parmesanost
– Salt

GÖR SÅHÄR:

Häll upp vatten i en kastrull, salta (generöst!) och tillsätt 1-2 buljongtärningar. Koka upp, lägg i pastan och koka i ca 1 minut mindre än anvisningen på paketet.

Putsa och skär upp kycklingen i bitar. Krydda med salt, svartpeppar, vitpeppar, cayennepeppar och chilipulver. 

Stek kycklingen på medelhög värme tills den nästan är klar, häll på en skvätt soja och fond, låt puttra tills kycklingen är klar (nej till torr kyckling dock, fega inte!). Häll på grädde och creme fraiche, tillsätt en sked dijonsenap samt pressad vitlök – låt sjuda. Vänd i pastan och rör om. Krydda med timjan, dragon och svartpeppar.

Servera i mellandjup tallrik med balsamico, riven parmesan och eventuellt även vitlöksbröd.

Bon apetit osv!

RECEPT: Grillssons "Pasta Dracula"

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.