VARDAG

Lagade hemmagjord pizza..

BILD: platins blogg

Hejsan! 🙂 Eftersom jag drabbades av ett kraftigt migränanfall så orkade jag inte blogga i tisdags.. Men nu mår jag mycket bättre och tänkte därför visa er vad jag gjorde efter att jag hade vilat i några timmar.. Och jag började med att möta upp min älskling vid mataffären för att handla middag! Ville även få lite frisk luft för att piggna till efter en hel eftermiddag i soffan..

BILD: estrella stjärnor ranch

Väl inne på willys bestämde vi oss för att göra en ganska lat middag, nämligen hemmagjort pizza. Kanske inte det nyttigaste, men definitivt det godaste efter ett kraftigt migränanfall.. Och det smögs även ner en påse med estrellas “stjärnor” för att jag skulle ha någonting salt att tugga på senare.. Salt är nämligen någonting som hjälper mot migrän, eller huvudvärk generellt.

BILD: platins blogg

Sedan gick vi hemåt med glada steg för att laga middag.. Eller ja, måste faktiskt erkänna att mina steg inte var så himla glada eftersom min huvudvärk fortfarande plågade mig haha.. Men illamåendet var i alla fall borta, så det kändes som ett framsteg.

BILD: pizza salami

Som “topping” körde vi vidare på det aningen salta temat för att dämpa min huvudvärk.. Två olika salami, varav den ena var riktigt stark medans den andra var en aning mildare i smaken. Det här visade sig vara en väldigt lyckad kombination som jag rekommenderar starkt till alla som vill ha “eldigare” smaker på sin pizza! Hade faktiskt aldrig provat den här kombon förut..

BILD: pizza

Utöver salamin toppade vi även med två sorters strimlad ost, en mozzarella och en så kallad pizzaost.. Och för att göra det hela ännu saltare strödde vi två nypor med flingsalt och några soltorkade tomater över pizzan innan den skulle in i ugnen. Flingsalt gör verkligen så mycket för smaken!

BILD: pizza

Måste säga att vi lyckades riktigt bra med att göra en utsökt pizza med lagom mycket sälta! Soltorkade tomaterna gjorde nog det där lilla extra, vilket jag aldrig hade kunnat tro.. För mig har alltid tomater hört hemma i sallader och pastor, inget annat.

BILD: hbo

Medans vi åt så kollade vi på en utav alla serier som vi följer, nämligen “carnivale” som är så himla bra.. Om ni gillar serier som innehåller “old fashioned magi” och utspelar sig på 1930-talet så är det här ett hett tips! Eller ja, tycker nog att alla bör ge den här serien en chans. Trodde ju först att jag inte skulle gilla den.. Men se åtminstone 4-5 avsnitt innan du bestämmer dig!

BILD: pizza

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.