LIVET

Nyårsafton 18 / 19

nyårsafton 2018 - 2019

Gott nytt år! 😀 Jag hoppas att ni hade en minst lika fin nyårsafton 18 / 19 som oss.. Vi startade med en trerättersmiddag som var löjligt god.. Därefter var det dags för oss att promenera mot Tornparken för att kolla på fyrverkerierna, räkna ner till tolvslaget och skåla in det nya året tillsammans! Men jag tänkte att vi skulle ta hela nyårsafton från början.. Skrolla ner!

nyårsafton 2018 - 2019

Kristofer och jag körde på en ganska simpel, men samtidigt stilfull look, dagen till ära.. Och jag passade även på att bära mina hoops (aka ring-örhängen..) för första gången på evigheter.. Senast jag hade hoops var nog i början på 2000-talet!

nyårsafton 2018 - 2019

Till förrätt åt vi en klassiker med en spännande twist, nämligen rökta räkor.. Så med andra ord åt vi “smoked toast skagen” som var otroligt utsökt ska tilläggas! Kristofer hade i mycket citron som bidrog till en väldigt fräsch och uppfriskande smak.

Ingredienser:
Rökta räkor
Hellman’s majonnäs
Creme fraiche
Röd stenbitsrom
Dill
Citron
Rödlök
Cayennepeppar
Salt
Peppar

nyårsafton 2018 - 2019

Därefter var det dags för varmrätten som bestod utav oxfilé, stekt potatis och stekt brysselkål.. Oxfilén uppmättes såklart i perfekt temperatur innan servering för bästa tänkbara resultat! Potatisen stektes i ankfett, vilket gjorde mycket för smaken.

nyårsafton 2018 - 2019

Varmrätten serverades med en rödvinssås som var gudomligt god! Att få fira av ett ganska uppochnervänt 2018 med en helt perfekt middag var precis vad jag behövde.. Alla smaker satt precis vart dom skulle och dessutom blev jag sådär lagom mätt, istället för sådär proppmätt som jag annars har en tendens att bli under trerättersmiddagar.. Vad åt ni till nyårsmiddag igår?

nyårsafton 2018 - 2019

Sist men inte minst var det dags för efterrätt.. Och till denna sippade vi på en drink bestående utav mjölk och en skvätt med “disaronno wears trussardi” som gifte sig otroligt bra med den söta/syrliga smaken i efterrätten, i alla fall om ni frågar mig..

nyårsafton 2018 - 2019

Citronmaräng-pajen var förövrigt bakad av mig, för ovanlighetens skull.. Värt att nämna är dock att jag fick hjälp av pappa, denna paj är nämligen som hans egna signaturrätt! För ni trodde väl aldrig att jag skulle kunna baka någonting helt själv? 😉 Särskilt inte efter min medverkan i TV-programmet “vi lagar bästa maten” som slutade med att jag hamnade på andraplats.

nyårsafton 2018 - 2019

Tolvslaget närmade sig med stormsteg.. Vi öppnade en flaska bubbel, njöt av alla magiska fyrverkerier och räknade ner!

nyårsafton 2018 - 2019

Stämningen när alla räknade ner till tolvslaget var obeskrivlig ..10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 GOTT NYTT ÅR! 😀

nyårsafton 2018 - 2019

Och på tolvslaget fick jag den klassiska nyårskyssen av min älskling..❤️ Pussade ni någon speciell när året slog om??

nyårsafton 2018 - 2019

Fyrverkerier är verkligen fina.. Och jag måste erkänna att det känns ganska sorgligt att det kommer bli ett förbud fr.o.m nu, men samtidigt förstår jag faktiskt varför fyrverkerierna ska bannlysas.. Hur känner ni ikring no-fireworks kommande nyår?

nyårsafton 2018 - 2019

Är vi redo för ett påbörja ett nytt spännande år? Det är i alla fall jag.. Och jag hoppas ni kommer vara en del av min resa!

nyårsafton 2018 - 2019
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.