LIVET

Handlat inför nyårsmiddagen..

I övermorgon är det nyårsafton, vilket innebär god mat med gott sällskap för min del.. 🙂 Idag har Kristofer och jag handlat inför nyårsmiddagen som kommer bestå av toast skagen, oxfile m.m.. Och själv tänkte jag faktiskt försöka mig på att göra en cheesecake till efterrätt, om jag fortfarande minns hur man gör.. Men hur som helst, under dagens inhandling köpte vi 400g rökta räkor, en burk med ankfett och 600g oxfilé.. Så nu återstår det bara att invänta årets sista dag! Längtar tills nästa år nu..

Har ni några specialare gällande nyårsmiddagar? Lagar ni traditionell meny, eller kanske ett antikt familjerecept? Dela gärna med er av era egna specialare, recept eller övriga “nyårsregler” i kommentarsfältet.. (klick!) Skulle vara riktigt kul att få läsa!

platins

Min beanie är köpt på ginatricot för alla som har frågat.. 🙂 Och den är oförskämt skön ska även tilläggas!

hötorgshallen

Vi handlade förövrigt i Hötorgshallen (om ni skulle ha funderingar ikring det.. ) som hade allt man kan önska sig..

rökta räkor

Juste, ni kanske undrar varför vi valde rökta räkor till toast skagen? Vanligtvis brukar man ju ha “vanliga” räkor..

rökta räkor

Och anledningen till att vi valde rökta är för att det är jäkligt gott, och även någonting som vi gärna vill testa..

oxfile
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.