TIPS,  YOUTUBE

ADVENTSPECIAL: Brygger egen glögg

Godmorgon!

Jag överdriver inte när jag säger att jag var uppe till kl. 01:40 för att få upp den här videon haaha.. 😉 Ville verkligen att den skulle komma upp på utlovad tid, så det var definitivt värt att vara vaken för.. Känner dock att jag måste ha en stor kaffe nu.

I denna video får ni följa med när vi provar att brygga egen rödvinsglögg på bara några timmar. Vanligtvis ska glöggen gotta till sig under flera månader innan servering, men vi trotsar reglerna och lyckas tillreda glöggar i unika smaker. För ni trodde väl inte att vi skulle följa något strikt recept? Vi har valt egna ingredienser och även tillredningssätt i form av bl.a grillning..


Sofies julmojito:
15 färska myntablad, en halv dl repade frön av blå basilika, en tredjedels riven muskot, en halv dl flytande honung, 1 msk strösocker, rivet skal från 1 ekologisk citron, 8 torkade nejlikor, 8 kardemumma frön, 1 pomeransskal och 8 enbär.

Gör såhär:
Blanda kryddblandningen i en mindre kastrull med 2 dl vatten.
Gör ett snabbt uppkok, därefter medelvärme och lock på under cirka 30 minuter.
Låt sedan blandningen stå och dra i cirka 20 minuter. 
Tillsätt därefter 5 dl rött vin (ekologiskt) samt 2 dl konjak i blandningen.
Hetta upp snabbt innan blandningen silas och tappas upp direkt på glasflaska.


Lakrits-chock:
Djungelvrål, lakritsstänger, BUBS-skallar, 1 apelsin, 1 kanelstång, 4 dl rödvin och 1 dl konjak.

Gör såhär:
Blanda valfri mängd djungelvrål, lakritsstänger och BUBS-skallar i en bunken med 2 dl vatten.
Skär upp en halv apelsin, varav ena halvan pressas och andra halvan skärs i skivor.
Tillsätt dessa ingredienser ihop med en kanelstång i bunken. Låt koka på hög värme tills lakritsen smält någorlunda.
Tillsätt därefter 4 dl rödvin och 1 dl konjak. Låt stå och dra i cirka 15-30 minuter.
Sila glöggen och häll upp på glasflaska.


(återstående recept kommer inom kort)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.