VARDAG

Gynekologisk cellprovtagning

Godmorgon! 🙂

Tidigare i morse mötte jag upp min BFF för att gå på gynekologisk cellprovtagning.. 😉 Vi har ju känt varandra tillräckligt länge för att kunna göra i princip allt tillsammans. Att dessutom ha sällskap under första gången av denna provtagning kändes lugnande, särskilt med tanke på allt som sagts genom åren – känner att vi behöver prata om det.

Gör det ont att göra gynekologiska cellprovtagning? 🙄 Svaret är nej. Undersökningen tog några minuter och var helt smärtfri. Många verkar även tro att barnmorskan klipper av en bit kött, eller liknande? Det ligger såklart ingen sanning i det heller, vilket för mig var självklart redan innan. Däremot verkar många skjuta upp sina besök pga dessa rykten som är helt osanna. Till alla som ska gå på sin första provtagning: det finns ingenting att oroa sig för!

Läs mer om gynekologisk cellprovtagning på 1177..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.