KROPPSIDEAL

Mitt första möte med kroppsideal..

Läs fler inlägg om kroppsideal HÄR!

1999 – 2003
Mitt första möte med kroppsideal skedde när jag var omkring 4-5 år.. 🙄 Tidigt fick jag lära mig att man skulle vara smal och se bra ut för att vara accepterad av sin omgivning, vilket givetvis skapade en del problem under uppväxten..

När jag hade börjat grundskolan skulle hela min klass göra besök hos skolsköterskan.. Minns mycket väl sträcken på den så kallade ”viktkurvan” som var ditritade aningen slarvigt med blyertspenna! I samma stund som sköterskan sa att min vikt var på gränsen mellan normalvikt och övervikt så hände någonting inom mig.. Alla modeller som ansågs vara snygga vägde ju under normalvikt, och själv var jag dessutom på gränsen till överviktig! Så inte ok, tänkte jag…

Mitt liv började kännas som när man blir jagad av björnar i mardrömmar.. Fast i min verklighet var björnen utbytt mot kalorier som skulle göra mig ”tjockare” om jag blev ikappsprungen! Det fick bara inte hända.. 😐 Därför sög jag ständigt in magen, åt minimala mängder mat och väntade på viktresultat.. Kort sagt så ”bantade” jag som 8-åring!

I efterhand inser jag såklart att mitt utseende inte hade någonting att göra med siffrorna på vågen..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.