VARDAG

5 smarta planeringstips..

I SAMARBETE MED PERSONLIG ALMANACKA

Hej! 🙂

Jag tĂ€nkte ta tillfĂ€lle att bjuda pĂ„ nĂ„gra smarta planeringstips sĂ„hĂ€r mitt i semestertiderna.. 😉 Personligen gillar jag att planera pĂ„ ett sĂ„ personligt sĂ€tt som möjligt, dĂ€rför anvĂ€nder jag mig av Personlig Almanacka för att utforma allt mellan utseende och innehĂ„ll pĂ„ mitt egna sĂ€tt! DĂ€remot tĂ€nkte jag faktiskt skippa detaljerna kring hur jag designar min egna almanacka – det har jag gjort tidigare pĂ„ bloggen! 🙂 IstĂ€llet tĂ€nkte jag gĂ„ rakt pĂ„ sjĂ€lva planeringstipsen..

Första tipset Ă€r att skapa en bestĂ€md uppfattning om hur man ska planera.. 🙂 Personligen tycker jag att det Ă€r bĂ€st att anvĂ€nda sig utav ett anteckningsblock pĂ„ sidan av almanackan! För min del Ă€r det enklast eftersom jag gĂ€rna vill skriva ner detaljer ikring vissa planeringsmoment som jag annars inte fĂ„r plats med i kalendern.. Till exempel skriver jag ner detaljerna om mina samarbeten, vilket Ă€r till stor hjĂ€lp! PĂ„ sĂ„ sĂ€tt slipper jag gĂ„ tillbaka i mejlkonversationer för att dubbelkolla att jag exempelvis har skrivit ut rĂ€tt rabattkod i sponsrade blogginlĂ€gg.. Det sparar mycket tid!

Andra tipset Àr sÄklart att vÀlja ett omslag som inspirerar dig till att planera.. Att planera ska vara kul, och eftersom mÄnga dömmer boken utifrÄn dess omslag sÄ Àr det otroligt viktigt att designa pÄ ett sÀtt som fÄr dig att vilja planera nÄgra timmar per vecka, för att fÄ ett sÄ enkelt och kul liv som möjligt! SjÀlv har jag valt en cool design som finns att vÀlja som ett fÀrdigt omslag pÄ sidan.. Mitt namn fick jag dock lÀgga till manuellt i redigeringen. Slutligen unnade jag mig Àven ett stilrent omslag i svart kalvskinn till almanackan, för att skydda det mot onödigt slitage i vÀskan!  

Tredje tipset Ă€r att hitta en sĂ„ kallad ”planeringsmetod” som löper genom hela almanackan.. 🙂 Som ni ser finns det flera inringade ”B” lĂ€ngst upp pĂ„ varje dag som stĂ„r för blogginlĂ€gg och Ă€ven ”P” för podcast! Dessa punkter Ă€r till för att hĂ„lla ordning pĂ„ mina blogginlĂ€gg.. Ofta skrivs publicerade inlĂ€gg in i efterhand, sĂ„vida det inte gĂ€ller inlĂ€gg med företag som nĂ€stan alltid Ă€r inbokade pĂ„ bestĂ€mda datum i förvĂ€g! Utöver mina ”egna” tillĂ€gg i almanackan sĂ„ har jag Ă€ven valt att lĂ€gga till ”dagens trĂ€ning” lĂ€ngst ner pĂ„ varje dag för att hĂ„lla koll pĂ„ min rehab efter operationen..

FjĂ€rde tipset Ă€r att anvĂ€nda sig utav markeringspennor för att mĂ€rka ut olika saker.. I min almanacka Ă€r samarbeten markerade med gult, bloggevent markerade med rosa och möten markerade med grönt! Med andra ord ser ni att min vecka Ă€r en ovanligt lugn vecka, vilket frĂ€mst beror pĂ„ att det Ă€r semestertider! Under denna vecka sĂ„ Ă€r markeringen gĂ€llande ”GRILLBORG” dock ett undantag som INTE Ă€r ett samarbete, utan endast en stor hĂ€ndelse.. Om vi kommer kunna grilla Ă€r dĂ€remot fortfarande en frĂ„ga eftersom det rĂ„der strĂ€ngt grillförbud i hela landet. Men Ă„ter till Ă€mnet, genom att anvĂ€nda sig utav olika markeringspennor ser man snabbare och enklare hur veckorna ser ut!

Femte och sista tipset Ă€r att anvĂ€nda sig av stickers, a.k.a klistermĂ€rken.. 😎 Dessas stickers fĂ„r man alltid med vid bestĂ€llning av almanackor eller anteckningsböcker.. Personligen anvĂ€nder jag olika klistermĂ€rken som inspirerande smĂ„ pĂ„minnelser hĂ€r och dĂ€r! Under min sista semesterdag har jag exempelvis satt in en notis om att inte ha smink, istĂ€llet Ă€r planen att sola och bada hĂ€r uppe i HĂ€lsingland innan min ganska lĂ„nga hemresa imorgon!

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte.