VARDAG

7 orsaker att bryta kontakten..

Ja, vart ska jag börja..? 🙂 Ni som känner mig vet att jag är generös när det gäller ”andra chanser” – samtidigt måste man ju ta vara på den chansen för att fortsätta finnas i mitt liv.. Annars är man körd för alltid haha! 😉 Hör ju att det låter ganska brutalt när jag säger det rakt ut.. Men så fungerar mina principer, och jag är otroligt envis ska tilläggas. Tänkte därför lista 7 orsaker att bryta kontakten för alla som har svårt att sätta ner foten..

1. Du har svårt att vara dig själv
I en lyckad relation är det otroligt viktigt att kunna vara sig själv till 100% för att få ut någonting positivt.. Om du inte kan vara dig själv kan du lika gärna skippa dina så kallade ”vänner” och umgås med killen som sitter i kassan på ICA!

2. Ouppfyllda löften samlas på hög
Alla har vi väl vänner som inte är så värst duktiga på att hålla sina löften, vilket är helt ok! 🙂 Men om detta upprepas ständigt så är det dags att tänka om.. Så fort tomma löften blir ny ”standard” är det ingenting annat än oacceptabelt.

3. Ni umgås på hans/hennes villkor
Oavsett relation är man oftast två personer, vilket betyder att bägge ska ha någonting att säga till om.. Med andra ord går det inte att bara en person bestämmer när det ”passar” att ses.. Riktiga vänner prioriterar tid med sina kompisar.

4. Du får aldrig stå i ”rampljuset”
Att låta sina vänner skina är ju alltid trevligt, men du får inte glömma bort dig själv.. Eller ännu värre, känna att du är osynlig i ditt kompisgäng – om så är fallet umgås du i HELT fel kretsar! Vänskaper är ju till för att få DIG att må bra..

5. Han/hon pratar ”skit” om dig
Om du har avundsjuka vänner kommer det troligtvis uppstå en hel del skitsnack bakom din rygg.. Och det bästa man kan göra i en sådan situation är faktiskt att ”göra slut” på direkten! Avundsjuka går inte att bota med andra chanser.

6. Du får ofta dömande blickar
Ah, jag tror att många kan relatera till vänskaper som gjort mer skada än nytta.. Under högstadiet hade jag många så kallade ”vänner” i skolan som ofta fick mig att känna mig osäker och dumförklarad med bara en blick! 🙁 Så ocoolt..

7. Psykisk/fysisk misshandel
Utan att gå in på några specifika detaljer så vill jag bara säga att en värdefull relation ska ge mer positivt än negativt, vilket innebär att alla sorters misshandel går bort.. Känns just denna punkt igen så måste du bryta kontakten direkt!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.