LIVET

lunch med nya viner

Hej! 🙂

Jag var pĂ„ en supermysig lunch för att smaka vinerna Terre Barbera dÂŽAsti och Moscato dÂŽAsti Gianni Doglia som lanseras den 1 mars.. 😀 Lunchen hölls pĂ„ restaurang La Vecchia Signora som Ă€r en italiensk kvartersrestaurang med riktigt god mat pĂ„ södermalm! Först fick vi smaka en kycklingrĂ€tt som passade riktigt bra till det röda vinet.. Vi fick Ă€ven lĂ€ra oss att det röda vinet kan passa riktigt bra till fisk – vilket Ă€r en ovanlighet! Rött vin Ă€r ju kĂ€nt för att passa till kött i första hand.. Men om man kyler ner detta vin passar det perfekt till friskrĂ€tter en varm sommardag! Efter lunchen fick vi en chokladig efterrĂ€tt med inslag av blodapelsin som passade alldeles perfekt till det bubbliga dessertvinet! 😛 Vanligtvis ogillar jag dessertviner, men detta var ett vin i sĂ€rklass – om ni frĂ„gar mig passar detta vin bĂ„de som fördrink och dessertvin eftersom det Ă€r sĂ„ pass friskt! Vinet smakade sagolikt med chokladen och blodapelsinen.

Stort tack till Oenoforos som bjöd in till en riktigt lyckad lunch! 🙂Jag sprang sĂ„klart pĂ„ min Ă€ldsta bloggkompis Gizzy som sĂ„g lika cool ut som alltid! 😉Och det var sĂ„klart lika fint uppdukat som alltid med vinglas, menyer och Ă€ven ett lexikon med italienska fraser. 🙂 Jag hamnade bredvid glĂ€djespridaren John Valencia.. 😀 Alltid sĂ„ roligt att trĂ€ffa honom!TvĂ€rsöver bordet satt en till glĂ€djespridare, nĂ€mligen Jenny Gunnarson.. 🙂VarmrĂ€tten var verkligen god..och det röda vinet passade som sagt perfekt till kycklingen!HĂ€r fick vi en presentation av det röda vinet som vi fick serverat till varmrĂ€tten!Wow.. Eller vad sĂ€ger ni? EfterrĂ€tten var ju som tagen ur en dröm haha! 😉

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte.