LIVET,  MAKEUP / HUDVÅRD

Därför ska du strunta i vikt


Det handlar inte om hur ofta du äter, hur många kalorier din mat innehåller eller vilken siffra du ser på vågen.. 🙂 Alla kroppar är olika – vilket betyder att alla såklart ser annorlunda ut! Släng bilderna av skönhetsidealen i papperskorgen.. Och fokusera istället på att bygga upp dina egna ideal! Själv började jag sträva efter idealen när jag bara var 8 år.. Det var nämligen i den åldern som jag blev medveten om mitt utseende, mina så kallade “fel” och min kroppsvikt.

Att våga strunta i siffran på vågen är det bästa som någonsin har hänt mitt självförtroende! För vad är vikt egentligen..? Under min uppväxt var min vikt en fiende som påverkade allt.. 😐 Varje dag ställde jag mig på vågen och mådde riktigt dåligt så fort siffrorna visade ett enda gram extra – vilket resulterade i att jag slutade äta mat som 8 åring! Mat var en rädsla för mig, medans jag kunde trycka i mig godis i massvis.. För mig var det nämligen maten som var fienden, varför vet jag faktiskt inte i efterhand! Min matvägran märkes såklart av hemma.. Men det gick aldrig så långt att jag utreddes för ätstörningar! Mitt skeva tankesättet höll däremot i sig i många år.. Och spår finns fortfarande kvar – ska väl tilläggas! 😳

Du ska strunta i vikt, kalorier och skönhetsideal för att..

..vikten bara är en obetydlig siffra som enbart spelar roll i hälsoperspektiv

..det inte finns några dåliga siffror på vågen så länge du är frisk och bekväm i din kropp

..alla kroppar är unika och därmed inte kan se ut som alla skönhetsideal vi matas med i medier

..det är din utstrålning, självkänsla och glädje som avgör hur attraktiv du är för omvärlden

..mat är till för att avnjutas – inte avstås, räknas i kalorier eller ses i gram på vågen

Trots att det fortfarande finns “spår” av mitt skeva tankesätt så är det ingenting som påverkar min relation till livsmedel idag.. Min kropp mår förövrigt som bäst av fet mat med starka kryddor – vilket resulterar i att jag gärna äter lite onyttigt maträtter för att slippa min IBS, uppblåst mage eller liknande obehag..

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.