SENASTE VIDEOKLIPPEN PÅ YOUTUBE:


DAGBOK,  TÄVLINGAR

Tävling med Personlig Almanacka

Tävlingen avslutas 21 november

Godmorgon typ.. 🙂

Jag har äntligen haft tid att sätta mig ner, planera riktigt ordentligt och få ordning i mitt liv igen.. Och i samarbete med Personlig Almanacka har jag fått äran att tävla ut ett presentkort värde 399kr – vilket är perfekt som tidig julklapp till den där slarviga kompisen eller till dig själv! 😉 Men innan vi drar igång den här tävlingen tänkte jag bjuda på mina bästa planeringstips som gör planeringen så mycket lättare!

1. Pysselplanera – att utsmycka almanackan med olika klistermärken, färgpennor och pepp är det som får mig att gilla planering.. Och genom att få min kalender att likna någon slags pysselbok för småbarn så blir det verkligen mycket roligare att planera! Ärligt talat är jag helt besatt av dessa klistermärken med olika motiv, symboler och citat eftersom dom gör mig fruktansvärt taggade på framtida planer haha.. Jag har till och med beställt hem extra klistermärkeskartor som ni kan spana in här nedanför!

2. Skriv upp ALLT – oavsett om jag bara ska hämta ut ett paket, ringa mamma angående någonting oviktigt eller ha spakväll för mig själv så skriver jag upp det, särskilt viktigt är det gällande egentiden faktiskt! Annars är det otroligt lätt att glömma bort sig själv i vardagsstressen.. Och trots att jag kommer ihåg att skriva blogginlägg varje dag brukar jag alltid skriva upp vilka inlägg jag har publicerat eller ska skriva i framtiden! Det är förövrigt vad “B” står för i min kalender..

3. Inför en “planeringsdag” – det kanske låter tråkigt att sätta sig ner med planeringen en gång i veckan.. Icke att förglömma är att planering är A-O för att leva lyckligt, för med en bra planering klarar man det mesta.. Och trots att det kan kännas motigt att spendera 3 timmar med att få ihop livspysslet så är det verkligen värt det i slutändan! Själv spenderar jag söndagarna med att planera inför nya veckan – dock har jag slarvat på senaste.. Vilket ni har märkt på blogguppdateringen! 🙁 Lovar att bli bättre nu..

Nu tänker jag köra igång den här tävlingen om ett presentkort hos Personlig Almanacka.. Det du behöver göra är att bjuda på en grymt ärlig motivering till varför just du ska vinna presentkortet.. 😎 Är du kanske en slarver, kontrollis eller glömsker? Berätta din historia i kommentarsfältet för att delta i tävlingen!

När man beställer en almanacka får man med en klistermärkeskarta, men det går även att beställa fler.. 🙂 Kolla vad fina!Som sagt.. Min kalender liknar verkligen någon slags pysselbok för småbarn haha! 😉 Allt blir mycket roligare så..

38 kommentarer

 • Sandra johansson

  Hej med handen på hjärtat är både jag och min sambo välsignade med både glömska och oförmågan att planera och strukturera upp dagarna för hela familjen haha . Med två små kottar som ska iväg på diverse saker , dagistider som ändras stup i kvarten osv så skulle vi definitivt ha nytta av en sån

 • Evelina Dagberg

  Jag är välsignad (?!) med ett enormt kontrollbehov, vilket gör att jag vill ha stenkoll på alla detaljer i mitt och min familjs liv. I vår blir jag tvåbarnsmamma och då kommer min tillvaro att bli om möjligt ännu mer krävande, om än såklart roligt och kärleksfullt! En personlig kalender som jag kan designa efter mina behov skulle stilla mitt sinne inför 2018! 🙂

 • Theresia V

  Jag gillar struktur men faller ändå lätt ur led.. Nästa år har jag tänkt försöka skapa en egen hemsida och sälja egna produkter för första gången. Mycket planer som ska falla på plats. Skulle älska att ha en egen fin almanacka att planera det hela i!

 • Ana

  Hej!
  Jag är mer en kontrolfreak som måste ha allt nerskrivet. Jag skäms att säga men mina kompisar kallar mig ibland för “Monica Geller” (Friends). Jag är tvåbarnsmamma som jobbar som förskollärare så det är inte ovanligt att jag har många bollar i luften. Att få struktur i vardagen är något jag älskar mest så en personligt almanacka skulle vara en perfekt julklapp till mig. Tack! =)

 • Sandra

  Hej! Jag har precis börjat på mitt nya jobb och på fritiden jobbar jag som nagelterapeut så det är mycket man måste komma ihåg och påminna sig själv om vilket jag har märkt extra mycket nu när jag inte har just de här! Så därför tycker jag att för all slit man gör så är jag värd en sådan så jag kan få kontroll o översikt på min vardag bättre???????????????????? Kul med sådan tävling ????????

 • Gunilla.M.B

  Antingen ger jag almanackan till mig själv – för jag gillar att ha koll , eller till dottern som har svårare att hålla koll ! Med alla dessa klistermärken blir det säkert både roligare och lättare – att få ordning på vardagen – och ha mycket bättre koll !! Hon har 2 tonårsbarn – så almanackan kommer garanteras att behövas !!

 • Gunilla Egelstad

  Förra julen önskade jag mig en massa saker av min dotter i julklapp men istället gick jag just en sån här.
  Först blev jag lite besviken men med alla fina bilder hon valt ut och så bra och nyttig som denna kalender är så är jag i den så himla kär.
  Jag planerar, klistrar, fixar och har alltid med mig den överallt.
  Skulle älska att få presentkortet och överraska min dotter i jul istället med denna för det vore ju så ballt!

 • Annica

  Jag är både slarver och glömsk person. Slarvat bort alla mina almanackor och glömmer alltid ringa eller mejla viktiga ärenden. Det är surt fär mig för jag förlorar pengar på det. Kanske behöver mer personlig almanacka. Då kanske den står framme och blir en inredningsderalj.

 • Hanna Södergren

  Jag är en jobbnarkoman utöver det vanliga och för att ha koll på plats och tid till allt så är en almanacka ett måste. Tänk att få vinna denna fina med egna fina klistermärken som hjälper mig komma ihåg det viktigaste. Hoppas hoppas!

 • Josefine

  Jag är en riktig listskrivare och älskar att planera min vecka i detalj! Har tidigare haft en almanacka från Personlig Almanacka och den hade sån fin kvalité, tyvärr är de lite dyra för min inkomst just nu så det skulle vara himla skoj att vinna så jag får fortsätta planera så fint i en ny almanacka 🙂

 • Marielle holtan

  Med 3 barn och en sambo som jobbar borta på veckorna så är de vääääldigt lätt att glömma allt som dom behöver till skola och dagis på veckorna, de är frukt, idrottskläder, badkläder, ombyten mm mm och sen komma ihåg mina egna jobbtider på helgerna då jag jobbar som undersköterska och jobbar väldigt olika tider! Här har vi en otroligt glömsk mamma som verkligen skulle behöva en kalender att kunna titta i varje dag ????????

 • Carina Henemo

  Som heltidsarbetande mamma med tre barn i blandad ålder (7-16 år) så krävs det planering för att få ihop tillvaron. Är även aktiv bloggare så det är mycket som ska planeras och hållas ordning på. Vore helt underbart att få utforma och skapa sin alldeles egna almanacka utefter mina behov! Kanske några av alla mina post-it-lappar kan kastas och infon kan samlas i kalendern istället! Rena drömmen!!

 • Malin

  Jag vill inte vinna denna till mig själv utan till min syster som är världens virrigaste. En gång glömde hon att hon skulle möta upp mig på stan för en fika på MIN födelsedag! Där stod jag och väntade i regn och rusk och fick åka hem med svansen mellan benen. Men hon gör det inte av elakhet utan hon är bara genuint virrig och glömsk.

  Jesus fick guld, rökelse och myrra
  – jag fick världens virrigaste syrra.
  Hon glömmer jämt bort platser och tider,
  jag står alltid och väntar och lider.
  Hon skulle få bot på sin tidpassar-svacka,
  med en toppensnygg Personlig almanacka!

 • Carina Ekelund

  Har varit sjukskriven sedan sommaren, många besök hos läkare o arbetsterapeut, det är svårt att hålla i ordning på alla tider och datum. Det hade det varit så mycket enklare o roligare att ha ordning i en snygg almanacka.

 • Björn A W

  Jag missade ett jobb igår på grund att jag inte har en vettig almanacka. Min telefon är ofta urladdad så jag kan inte använda almanackan i den.
  Det är åldern säger frugan och jag måste väl hålla med. Jag ska också ta körkort och jag behöver verkligen en almanacka så att jag inte glömmer bort att körlektionerna eller att hämta sonen på dagis.

 • Kristiina Söderström

  Hej!

  Med en personlig almanacka får jag koll på vardag som fest och allt annat i livet däremellan som betyder mest. Med en anpassad almanacka som bara är jag med mina godbitar i livet skulle göra kommande året bäst. Allt, stort som smått mellan dessa pärmar skulle rymma. Det skulle glädja både mig och min familj och livet här hemma gynna. En motivations, pepp och omtanke boost till mig som fyller ett helt år, hoppas denna ordningsamanick i brevlåda få!

  Ha en fortsatt fin november!
  Med vänlig hälsning,
  Kristiina

 • Emmy

  För att vara helt ärlig har jag ingen riktigt koll på livet, det blir lätt kaos och jag glömmer bort viktiga saker. Har länge funderat på att köpa mig en almanacka men alla i min prisklass är så otroligt tråkiga!! Och det behöver vara något jag gillar för att jag faktiskt ska orka skriva i den. Skulle vilja ha något eget, något personligt och kul som ingen annan har! Vore en bra hjälp på vägen till en lite mer ordningsam livsstil och en bra start på året! 🙂

 • Julia

  Jag skulle vilja ge mamma en fin almanacka i julklapp och avslöja hennes andra julklapp genom att skriva in att den 26e januari ska vi på musikal. Det hade varit så roligt att överraska på det sättet!

 • Paola

  Jag vågar inte lita på mig själv utan almanacka, men någon som behöver en ännu mer än jag är min tonårsdotter … som inte ens vet vilken dag det är. Och det kan ju faktiskt vara riktigt kul med “tråkiga kom-ihåg och måsten” när man har någonting fint att skriva upp dem i 🙂

 • Maria

  Jag har alltid med mig min almanacka och kan ärligt talat inte tänka mig hur jag kan leva utan den. Du förstår att jag behöver en! Det vore ju också roligare om den var personlig och inte bara köpt.

 • Vendela

  Åh vilken rolig tävling! Nu går jag tredje året på gymnasiet och känner att jag verkligen behöver börja strukturera upp mitt liv. Måste nog börja skriva ner alla prov, inlämningar och andra roligheter för att minimera stressen. Att jag dessutom har minne som en guldfisk gör det inte mycket bättre, haha. Att jag även kanske får möjligheten att designa en helt egen almanacka med en frän design och massa motiverande quotes nu inför sista spurten innan skolan är slut skulle verkligen vara så roligt. Håller tummar och tår för detta är något jag verkligen skulle behöva! Kram????❤️

 • Jonathan

  Ingen ordning på någonting,
  bara stress och spring.
  En extrahjärna min käresta behöver,
  så kanske hon till och med får tid över!
  Hoppas få ge henne denna kalender,
  så hon kan hålla koll på allt som händer 🙂

 • Gloria

  Tidigare jobbade jag på kontor, fick en almanacka och hade den liggandes framför tangentbordet på mitt arbetsbord konstant och hade liksom full koll på allt! Sen i höstas jobbar jag som lärare, har ingen almanacka, har inte ens en arbetsplats (förutom klassrummet) och har tusen saker att komma ihåg = rosa post-it-lappar ÖVERALLT! Inklusive utanpå och “inuti” laptopen! Mina elever undrar till och med varför jag har så många post-it-lappar. Skulle ju vara rätt nice att kunna visa upp en Personlig Almanacka för dem efter jullovet och även minska mitt miljövidriga post-it-beroende…

 • Corina Måbring Cadbrand

  Min almanacka är mitt liv. Vill egentligen inte påstå att jag är glömsk, men jag är lite av ett kontrollfreak: älskar att planera och skriva listor.

  Personligalmamackan är det bästa jag någonsin haft, som tillfredsställer detta behovet bättre än någon almanacka jag haft och är därför ett återkommande måste i mitt liv (för min mentala hälsa).
  Nytt år kommet och det betyder att det är dags att beställa en nya – så håller tummar och tår då vi har många andra utgifter just nu men ännu en familjemedlem och såklart julen på ingång! Håller tummar och tår!

 • Annika Nilsson

  Vad sägs om att glömma tandläkartiden tre gånger på rad – och behöva betala för alla glömda tillfällen – utan att ändå lära sig att komma ihåg! Jag är i STORT behov av en almanacka!

 • Lotta Hardenheim

  Jag är en glad förskollärare som älskar mitt arbete, min familj och mina vänner! Att hålla koll på aktiviteter, föreläsningar och träffar brukade inte vålla några större problem. Nu ska min dotter gifta sig och jag har lyxen att vara med i alla förberedelser och ordet PLANERING har fått en ny innebörd, men en mycket positiv sådan! Behöver lite hjälp så jag kan hålla koll på allt! Hoppas på tur!

 • Jagoda

  Vilken rolig tävling!!
  Mina kompisar har allmanackor från personlig allmanacka & dom är så fina! Mycket plats att skriva, och tyckte att dom söta klistermärke är så bra om man vill pyssla till allmanackan. Så kul! 😀
  Min motivering? Jo!
  Min nuvarande allmanacka slutar i slutet av December= måste beställa en ny.
  Har aldrig beställt en personlig allmanacka till mig själv (Ekonomin är lite tight). Min planering blir så mycket bättre – att skriva ner ‘måste göra’ saker, skriva ner jobbdagar, kanske lämna några tomma sidor för att skriva ner mina framsteg på gymmet?! Allt blir mycket MYCKET enklare med en fin allmanacka!

 • Amanda Karlsson

  Jag skulle vilja vinna en personlig almanacka för jag har lätt att skjuta fram saker och inte få dom gjorda. Som att jag skulle till bilskolan för 1 månad sen men det har inte blivit av än. Blir lätt att jag hamnar i soffan istället. Det skulle verkligen hjälpa mig att planera och skriva upp vad jag ska göra, även små mål för dagen, så det verkligen blir av???? Har lätt att glömma saker också. Det känns på något sätt roligare när man kan skriva med olika färger och klistermärken, än att skriva i mobilen. Det verkar också roligare att få göra en fin personlig almanacka som man vill öppna och kolla i, då dom i affären oftast är tråkiga!

 • Carro L

  I flera år har jag tävlat på bloggar om just denna vinst. Men det går åt skogen varje gång och jag är för snål för att köpa en 🙂 Mitt minne är uselt pga utmattning, att lagra i hjärnan går inte att lita på. Skulle vara både nyttigt och roligt att få pyssla ihop min kompletta almanacka. Den skulle även funka som dagbok. Ett upplägg för träning skulle bli en bra motivation i min slöa situation.

 • Nadia

  Jag behöver den här i mitt liv. Jag är en person som dagligen skriver listor på allt då jag helt enkelt är hopplös på att komma ihåg saker.. Med den här almanackan skulle det bli roligare att planera och skriva listor på vad som behöver göras, det bästa är också överblicken man får över en hel vecka. Jag skulle bli så lycklig om jag vann och fyller även år 18 december så det hade varit en perfekt present! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.