LIVET,  TÄVLINGAR

Tävling – Vinn en personlig almanacka

avslutad

tävlingen är sponsradEn bra planering är ALLT.. 🙂 Utan min almanacka skulle jag inte klara mig en enda dag! Sad but true.. I den skriver jag upp exakt allt från viktiga möten till event och till och med dammsugning av lägenheten haha! Med andra ord finns hela mitt liv i den där lilla boken.. Och tur är väl det, för annars hade jag nog inte haft koll på någonting alls! Dock tog det ett tag för mig att lära mig planera.. Så därför tänkte jag ge 3 planeringstips som har hjälpt mig att bli effektiv! 😉

1. Ha alltid med dig almanackan – Genom att ha med sig almanackan slipper man dubbelboka av misstag eller riskera att glömma bort en viktig inbjudan..
2. Skriv upp nya saker på direkten – Försök att göra det till en vana.. Om du skriver upp allt på direkten så är chansen liten att du glömmer bort någonting!
3. Skriv in exakt ALLT som ska göras – Strunta i hur obetydligt det är att tvätta kläder eller dammsuga.. Skriv in allt, så att du inte bokar upp dig på annat.

Tillsammans med Personlig Almanacka tävlar jag ut en almanacka i valfri storlek som vinnaren får designa själv! 😀 Regler för att vara med hittar ni nedan.

 

Delta i tävlingen genom att:

– Berätta om din värsta “planeringsmiss” i en kommentar

LYCKA TILL!

Tävlingen avslutas 26/1 – 17DSC_6090DSC_6009

24 kommentarer

 • Jennifer

  Värsta planeringsmissen jag har gjort själv är att planera och boka en överrasknings resa/roadtrip för min sambo när han fyllde år! Glömde då att jag själv jobbade under hela helgen som resan skulle vara gjord på..???????? Vill inte att de händer igen????

 • Anna Saletti

  Min värsta planeringsmiss var när jag gifte mig & klockorna ringde in i kyrkan. Det som saknades var min vigselring som låg på hotellet nere på stan. Kan tillägga att min bästa vän fick åka rally genom stan & ställa min miss i planeringen tillrätta ????????????????

 • Tommy

  Hej hopp

  Vi skulle flytta till ny lägenhet. Bokat släp, planerat med kompisar och familj som skulle hjälpa till, köpt flyttdricka och snacks.
  Då ringde mobilen, “jag är lite sen, är hos dig om ca 10 minutet.”
  Det var min domarkollega, jag hade ett domaruppdrag i en viktig kvalmatch och mina desperata försök att hitta ersättare samtidigt som jag letade fram min fotbollsväska bland alla kartonger var fruktlösa.
  Kollegan kom och jag fick lämna alla jag bett om hjälp och min sambo med allt.
  Förutom en ordentlig utskällning av svärmor när jag kom hem till vår nya lägenhet på kvällen så pratade hon inte med mig på flera månader, jag fick lägga hela mitt avode på sambon och polarna fick en ordentlig krogrunda veckan efter.
  Undviker gärna en sådan repris…

  Ha det fint
  Tommy

 • Marika

  Hmm min värsta planeringsmiss måste ha varit förra lördagen när jag skulle till skolan för att träna på ett moment till en frisörtävling. Dubbelbokade både det, en middag, ett gympass och en sleep over. Efter många om och men med den pinsamma ursäkten om att jag dubbelbokat så blev det så att jag va i skolan och åt middag. Jag är proffs på att dubbelboka och gör det verkligen HELA tiden.

 • Mikaela Swärd

  Min allra värsta planeringsmiss var nog inför klassfotot i 6:an. Hade helt glömt bort det, vaknade i panik en kvart innan skolan började och slet på mig första bästa kläderna jag hittade – En urtvättad addidas tröja och rosarutiga jeans. Håret var kaos och svetten rann när jag kom fram efter att ha sprungit. Med lite mer planering hade jag kanske lagt mig mycket tidigare och även plockat fram kläder kvällen innan….

 • Titti skarp

  då vi bokat fjällstuga
  kom till fjället vid tiden 10.00 då dom skulle öppna och då har vi suttit i bilen i 2 timmar och väntat för incheckningen skulle vara kl.10.00
  då dom öppnade skulle jag få nummer och nycklar till stugan men det visade sig att att stugan låg på andra sidan berget men samma namn på stugbyn ja nästan i alla fall fniss
  fick panik åka därifrån och kom fram vid 11.30 då det var halt väglag samt många renar utmed vägen som man fick ta hänsyn till
  så det var en miss utan dess like

 • Helena

  Min värsta miss måste varit när jag sa att jag kunde täcka min kollegas arbetspass samtidigt som jag skulle göra högskoleprovet. Fick ringa upp hela restaurangen för att se om någon kunde byta!

 • Helena

  Min värsta miss måste varit när jag sa att jag kunde täcka min kollegas arbetspass samtidigt som jag skulle göra högskoleprovet. Fick ringa upp hela restaurangen för att se om någon kunde byta!

 • Ulrika Armano

  Jag är känd av alla mina vänner att alltid vara på plats 30-60 min innan utsatt tid, och jag klarar inte en dag utan min kalender. En riktig kalender, inte mobilkalender- betyder allt för mig! Utan den känner jag mig naken och obekväm!
  Min värsta planeringsmiss var när jag förlitade mig på modern teknologi och använde mobilkalendern.
  Jag skulle ha tre arbetsintervjuer den veckan, och hade noggrant skrivit upp all information i min kalender i mobilen. Dagen till ära så tittade jag i mobilen men plötsligt var informationen borta! Oerhört pinsamt! Jag kom såklart ihåg vem jag skulle träffa och tid men hade ingen information om adressen, och hade inget mobilnummer!
  Som “tur i oturen” ringde arbetsgivaren samma dag och ställde in pga sjukdom annars hade nog situationen slutat illa.
  Oavsett kändes det väldigt pinsamt och sedan dess förlitar jag mig inte på något annat än mina egna handskrivna anteckningar! Viva la kalender!

 • Nancy Ekdahl

  Härom veckan så var jag uppe tidigt efter knappt någon sömn, tog det väldigt lugnt hela morgonen för jag hade ju inget inplanerat… Somnade på soffan och vaknade med ett ryck och insåg att jag hade tid till min läkare om 20 minuter. Snacka om att stressa, hade inte hänt med en almanacka att skriva in möten i! 🙂

 • Axel

  Min värsta planeringsmiss var när jag missuppfattade vilken tid och dag jag skulle fotografera mitt skolfoto..! Så en dag, direkt efter idrottslektionen, så var det visst min tur att fotograferas. Jag var alldeles röd om kinderna och blöt i håret, men det var bara att ta fotot utan protest… Idag kan jag skratta när jag tänker tillbaka på händelsen, men jag skulle gärna vilja undvika att det händer någon mer gång… Haha! 🙂

 • Carina Henemo

  Min värsta miss var i höstas när jag missade att skriva upp en sån liten detalj (som du beskriver det) som att de skulle fota på minsta dotterns klass till skolkatalogen! Lisa fick välja själv den dagen (ha i åtanke att hon är 6 år, så färgkombinationen var därefter). Sen gjorde det sååååå ont i mammahjärtat när hon om hem och berättade att de tagit kort, lilla gumman……tänk om jag haft en almanacka att notera detta i direkt!

 • Charlotte

  Det som händer mig ofta är att jag är ett planeringsfreak och ibland blir det som en gröt i huvudet så jag placerar ut allting på postit lappar istället för att planera in en sak i taget i almanackan. Så mitt kontor ser ut som ett färgglatt regn av postit lappar. Så skulle behöva en personlig almanacka.

 • Helena i Uppsala

  En månad på arkeologisk fornminnesinventering i Syriens halvöken. Vi bodde i beduintält, hade latrin bakom en låg stenmur i getfållan. Vi såg mycket vackert: regnbågen så nära så man kunde ta på den, en natthimmel med stjärnor stora som blaffor, kamelhjordar på vandring och en 100000 år gammal flint”verkstad”. Ett par nätter bodde vi inne i Beelstemplet i Palmyra, där Antikvitetsdepartementet har/hade? ett hus för arkeologer. Nu hörde jag att det 2000-åriga templet är sprängt …
  Jag hade några dagars shopping i Damaskus före hemfärd. Jag checkade ut från hotellet, beställde taxi, åkte till flygplatsen men döm om min förvåning när de inte ville släppa in mig till gaten – jag var en dag för tidig! Dagarna hade flutit ihop …

 • Isabella Gustafsson

  Usch, det var i somras när min brors första dotter skulle döpas!
  Jag hade längtat sååå länge och var så peppad på denna dagen.
  Jag hade åkt till Dalarna från Stockholm endast för denna dagen!
  Hela min familj var väl förberedda och i god tid för en gångs skull… trodde vi….
  Så ringer min gudmor och frågar “Var är ni då?” så jag svarar “Hemma, var är du då?”
  Det visar sig att vi missuppfattat helt och dopet redan hade varit för 30 min sen och redan klart nu!
  FANFANFAN! Det är inte möjligt men förklaringen som vi alla började förstå tillslut var att det var ju själva datumet som var den 15de och tiden kl 13:00, alltså INTE alls kl 15:00 som vi gick och väntade på!
  Jag var så besviken och skämdes!
  Det var tydligen ett magiskt dop vi missat och jag kan inte förlåta mig än i dag att vi såg så fel på inbjudan allihop.
  En kalender med rätt tider och datum vore nått!

 • Sara K

  Sonen, som då var 3 år, fick en kallelse till tandläkaren. Och jag som älskar ordning och reda skrev såklart upp tiden i kalendern.. Så kom dagen och jag tog ledigt från jobbet, tänkte att vi skulle ha en mysdag efter tandläkarbesöket. Tiden för besöket var tidigt, 7.40 om jag minns rätt, så vi klev upp väldigt tidigt och jag gjorde oss klara. Jag är ensamstående på heltid och har alltid varit (idag är sonen snart 9 år) och utan körkort och bil, så det var ju bussen vi fick ta.. Sagt och gjort. Vi kom fram till tandläkaren och satte oss i väntrummet, vi väntade och väntade.. Till slut så frågar en kvinna i receptionen om jag väntar på någon. Jag förklarade att vi hade en tid kl 7.40, hon knappade på datorn och började le mot mig och berättade att våran tid var nästa dag. Så det var ju bara att packa ihop oss och lämna stället, ringa till jobbet för att förklara att jag behövde vara borta ännu en dag (då tog jag dock inte ledigt hela dagen), planera om allt..

  Eller, när sonen skulle opereras för förstorade halsmandlar och polyper. Vi skulle vara där tidigt på morgonen och jag hade packat allt, kollat bussar och planerat in allt i minsta detalj kvällen innan. Vad händer då? Jo, vi försover oss och vaknar 10 minuter för han ska vara på sjukhuset. Var ju bara att ringa en taxi direkt, vilket sved i ensamståendes plånbok. Men vad gör man inte för de små liven? Det gick hur som helst bra och vi fick ändå vänta flera timmar på sjukhuset.

 • Jessica Sundberg

  Jag missade helt dagen för sonens utvecklingssamtal. Jag var där den aktuella tiden MEN en dag innan. Jag hade tagit ledig från jobbet, hade jäktat och pusslat för att få till det. Jag fattade inte att jag hade fel utan hävdade att jag hade rätt och att hon hade fel. Tillslut gick hon med på mitt krav att ha samtalet när jag nu var där. Men väl hemma inser jag när jag ser kallelsen att det var dagen efter. Ooooops 🙂 Liiite pinsamt! Jaja, det gick bra ändå!

 • Suzanna Andersson

  Det absolut värsta jag varit med om i planeringsmiss var när jag dök upp första dagen på ett nytt arbete, enda problemet att jag kom en dag för sent. Så fruktansvärt pinsamt och inte blev det bättre av att jag var tvungen att vabba dagen efter. Något jag aldrig glömmer och fortfarande skäms över.

 • Carro L

  Har ingen värsta miss, är kontinuerligt rörigt i mitt huvud. Idag har jag påtalat för chefen att det är onsdag, trots att det är torsdag. Mitt försvar var att jag visste imorse att det är torsdag, men det ändrades under dagen. Jag är alltså inte enbart förvirrad utan även korkad 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.