DAGBOK,  MAKEUP / HUDVÅRD

Hur sköter jag mitt hår?

Hej bloggen!

Jag får ofta komplimanger för mitt ganska långa hår!! 🙂 Och det är ju många som undrar hur jag tar hand om mitt hår egentligen, eftersom att jag ärligt talat har blonderat det så mycket som det bara går heh.. Men med hjälp av min fantastiska frisör Tove har jag faktiskt lyckats hålla håret fint och framför allt blont under en väldigt lång tid! Det viktigaste är nog att låta håret vila så mycket som det bara går, samt äta rätt förstås! 🙂 Det är nog två viktiga punkter för att ens kunna få långt hår från första början.. Men självklart finns det mer man bör tänka på för att faktiskt få behålla sitt fina hår! Och därför tänkte jag dela med mig av dom skötselråd som jag använder mig av! 😀 Och innan ni ser listan och tänker “oj vad mycket!?” så vill jag bara inflika att det är lätt att följa dessa punkter!

platin carlson platins.se

MINA HÅR-TIPS:

Det här är min viktigaste regel.. Lufttorka ALLTID håret efter duschen, oavsett vad haha! 😉

Göm plattången/locktången.. Värme på håret förstör både kvalitén och grå-blonda nyanser (håret blir gult snabbare)

Byt ut den vanliga hårborsten mot en svinhårsborste, alternativt en löshårsborste! Det är mycket skonsammare för håret

Ät tillskott.. Själv äter jag Bobbys Superhair (som jag förresten kommer tävla ut till mina läsare i bloggen snart)

Applicera gärna en olja i hårtopparna efter varje dusch! Jag använder mig av Loelles arganolja

Sov med fläta för att slippa trassligt eller tovigt hår som i slutändan resulterar i slitage

Sist men inte minst.. Tvätta håret högst 3 gånger i veckan!

Hoppas att dom här tipsen hjälper alla som drömmer om ett längre eller finare hår! 🙂 Det tog mig 2 år att få det blonda och fina hår jag har idag.. Så tro mig, det är aldrig försent att börja ta hand om sitt hår.. Oh juste, jag använder mig även av silverschampo och balsam från KICKS samt inpackning från Björn Axén.

platin carlson platins.sePsst.. Kom ihåg att ALLTID lufttorka håret!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.