DAGBOK

Kalorisnål och enkel maträtt 

Hej bloggen!

Jag är mycket för enkla och kalorisnåla måltider på sommaren.. 🙂 Och det här är min favorit, en enkel tonfisksallad! Vanligtvis brukar man även ha i paprika, fetaost, tomat, gurka osv.. Men jag vill gärna snåla in på kolhydraterna till max haha! 😉 blink Så därför kör jag på en väldigt lätt sallad som endast består av salladsblad, lätt yoghurt och tonfisk! Den är verkligen enkel att göra (eftersom det bara tar ett par minuter) och dessutom smakar den oerhört fräscht! Jag lär nog aldrig tröttna på att äta tonfisk haha.. Jag har ätit det varje sommar sedan jag var liten! Min mamma brukade alltid ha med sig tonfisksallad under långa dagar nere på stranden! Och med risk för att låta som värsta tjockis-barnet så var tonfisksalladen en av dom bästa sakerna med sommaren och att va på stranden! 😆

Oh juste.. När ni står där i butiken och inser att det finns olika sorter av tonfisk, så tycker jag att ni ska välja tonfisken som är inlagd i solrosolja! Den är för det första mycket godare, och för det andra är olja faktiskt bra för kroppen när man vill gå ner i vikt eller hålla sig hälsosam. 🙂 En av mina träningsvänner lärde mig nämligen att olja lurar kroppen att släppa ifrån sig mer fett eftersom kroppen tror att oljan är “nytt” fett.. Ja, som ni vet är jag kass på att förklara haha! 😉 Men slutsatsen av det hela är i alla fall att olja är oerhört bra att få i sig om man vill få en balans i kroppen eller minska i vikt! Jag har prövat och det funkar..

Skölj salladsbladen ordentligt och lägg därefter upp dom i en tallrik tillsammans med en burk tonfisk.. Tillsätt en matsked yoghurt, och sedan är maträtten redo att serveras!tonfisk sallad tonfisk sallad tonfisk sallad tonfisk sallad tonfisk sallad

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.