VARDAG

STARTA DAGEN MED CITRON

Hej bloggen!
 
I ungefär en vecka har jag testat en ny “diet” eller vad man ska kalla det..😙 Ärligt talat kan det ju inte klassas som en riktig diet eftersom det inte gäller hela matintaget, men det är ett bra hjälpmedel för att gå ner i vikt kan man väl säga! Jag har testat det här hjälpmedlet när jag var mindre och då fungerade det oerhört bra, så jag ser fram emot att kombinera detta vikt-trix med träning den här gången och se resultatet..😃 Och ja, jag tänkte börja träna igen trots att jag har ont! När jag typ började grina framför kameran i förra videon (LÄNK) så kände jag att jag måste resa mig upp och kämpa igen!😤 Så i veckan tänkte jag köpa nytt gymkort faktiskt..
 

Först vill jag berätta när och hur man ska dricka sitt citronvatten, för det spelar ju stor roll!😁 Hemligheten är att värma drinken, alltså dricka den varm eller ljummen.😉 Det kanske låter äckligt, men det är ju så man bör göra om man vill ha bäst resultat. Därefter ska de varma citronvattnet drickas 15 minuter innan frukosten!😙

 
Vad är ljummet/varmt citronvatten bra för då? 😉 Det finns många oslagbara fördelar med den här morgon-rutinen och jag tänkte faktiskt rabbla upp alla så ni får koll på hur citronen påverkar.. Några av fördelarna är:
 
1. Ökar immunförsvaret
Citroner innehåller c-vitamin som hjälper till att stärka immunförsvaret. Det har även en anti-inflammatorisk effekter och används som ett kompletterande stöd till astma och dessutom förbättrar citron även upptaget av järn i kroppen.. Oh tro det eller ej, men järnet spelar en viktig roll i stärkandet av kroppens immunförsvar.😉
 
2. Underlättar matsmältningen
Citronsaft fungerar lite som en rening av kroppen. Den rensar ut oönskade ämnen och gifter!😃 Citroner har ju massor av mineraler och vitaminer och det i sin tur tar bort toxiner i mag-tarmkanalen. Citronsaften triggar även levern att producera galla som är en syra som behövs för att smälta maten. Att dricka saften kan även hjälpa till att lindra symtom på matsmältningsbesvär såsom halsbränna eller den berömda “balong-magen”!
 
3. Rensar huden
Ämnena i en citron gör mirakel när det kommer till hyn..😍 Den rensar ut toxiner från blodet och dödar vissa typer av bakterier som är kända för att orsaka acne! Jag menar, hur bra kan det bli egentligen? Smalare och strålande hy på en och samma gång haha!😉 Dessutom bidrar c-vitamin till att huden håller sig ung längre.
 
4. Minskar ångest och depression
Citron innehåller mer negativt laddade joner, och det är verkligen något bra!😙 Minns ni att jag hade ett vitt armband som innehöll vulkanaska? Det var laddat med negativa joner och skulle få mig att må bra.. I alla fall, visste ni att man kan bli på bättre humör bara genom att lukta på citron? Det är sant.. Så har man problem med depression eller ångest är citronvatten ett måste på morgonen för att ta sig igenom hela dagen!
 
5. Bättre andedräkt
Vem har inte drömt om att slippa släpa med sig tuggimmi-paketet överallt?😉 Och nu så kanske jag slipper tänka på det när jag börjat med min nya morgon-rutin. Citron bidrar nämligen även till en friskare andedräckt och minskar dessutom risken för inflamationer i bl.a tandköttet. Dock ska man vara försiktig med att borsta tänderna efter man druckit citronvatten eftersom emaljen kan förstöras rejält!!😁 Vänta 30 minuter efteråt..
 
6. Stöd i viktminskning
Sist men inte minst, citronvatten bidrar till viktminskning!😃 Och varför gör det det? Jo, citroner har ett högt pektininnehåll, som på ren svenska betyder fiber-innehåll haha.. Detta höga fiber-innehåll hjälper tydligen till mot sockersug.. Bra va?😇 Dessutom blir kosten mer basisk så att säga, och då går man ner i vikt snabbare.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.