Semestertips 2020


Hej allihopa!

Jag känner att det är dags att lista semestertips i sverige 2020 eftersom många verkar tro att världen gått under..bara för att vi inte får resa till alla länder.. Själv skulle jag aldrig vilja resa utomlands under dom bästa månaderna på året, vilket säger ganska mycket! Om du är förkrossad över att dina semesterplaner gått i kras så tycker jag att du ska ladda om med ny positiv energi - du kommer få en alldeles underbar sommar trots pandemin!

1. Starta ett projekt
Sommarhalvåret är hemmafixarnas bästa tid för att skapa nya spännande projekt att genomföra.. Varför inte bygga ett vedeldat badkar i trädgården (..som min pappa gör här ovanför) eller en ny trall..? Personligen älskar jag att jobba med olika projekt..inte för att jag älskar att snickra, utan för att det är förknippat med kvalitetstid! Och alltså, det är ju faktiskt ganska kul också..

2. Fika på mysiga gårdscaféen
Juntras Grönt som är mitt absoluta favoritcafé ligger ute på färingsö, mindre än 1 timme ifrån stan.. Och givetvis är vissa ändringar gjorda i deras meny pga världsläget, men det går fortfarande att njuta av en god fika i deras magiska trädgård! Förra året var jag där med min mamma, moster och hennes man - det var supermysigt!

3. ROOOOOOOOADTRIP!
Skapa en somrig musiklista, leta fram resekuddar, ladda upp med en rejäl godispåse, lassa in bagaget och njut av att vara på väg någonstans.. Roadtrips är så jäkla underskattat, vilket till stor del beror på att många människor är proffs på att inte leva i nuet - själv var jag en expert på det för inte alls längesen! Kom ihåg: slösa aldrig bort en chans till oförglömliga minnen..

..jag tror inte att jag har sagt vad jag ska göra i sommar? Mina semesterplaner är att åka upp till norrland - längtar!

4. Fiska abborre i solnedgången
Jag vet inte varför det är så rofyllt att kasta ett spö (..eller alltså, inte själva spöt haha) i vattnet gång på gång.. Känns alltid som att jag rensat mina tankar trots att jag inte ens märkt att jag fokuserat på mig själv.. Längtar verkligen tills jag får spendera flera timmar på dom där klipporna igen, inte för att vi får någon fisk där överhuvudtaget..utan bara för att det är så oerhört mysigt!

5. Plocka flera hinkar med bär
Vi brukar åka till en myr (..som min farmor visade mig som barn) mitt ute i dom milslånga skogarna uppe i norrland.. Och vi stannar där i flera timmar för att plocka hinkvis med hjortron som vi gör sylt av när vi kommer hem till sommarstugan. För mig är det hjortron som gäller eftersom det är förknippat med lyckliga minnen, men det går ju lika bra att plocka blåbär, smultron, hallon m.m..

Såhär såg det ut förra året när vi tog en paus i hjortronplocket för att fika med mackor och kaffe haha..

6. Musta egenplockade päron / äpplen
Rosenhill är en gård med bl.a ett musteri som ligger ute på ekerö, någon timme ifrån stan.. Min familj brukade musta sina äpplen där varje sommar när jag var lite mindre.. Och alltså, äppelmust är någonting av det godaste jag vet! Mamma och jag skulle faktiskt musta förra året, men det var så otroligt lång kö (..eftersom vi kom mitt i rusningen) så vi utforskade trädgården istället.

7. Avkopplande weekend
För alla som inte riktigt nappat på byggprojekt, roadtrips och bärplock kommer ett lite lugnare tips..nämligen att unna sig en avkopplande weekend - ta in på spa eller ett hotell nära havet! Kan varmt rekommendera Tanum Strand som jag spenderade en helg på med min bästa vän för längesen.. Hotellet ligger precis i båthamnen, restaurangen serverade utsökt mat och spaavdelning var riktigt mysig..

Gillar

Kommentarer

BlubbBeauty
BlubbBeauty,
Vilka härliga tips! Våra planer krossades och vi funderar för fullt på vad vi ska hitta på istället, men det blir nog en lugn ledighet med några kortare utflykter. 😊
nouw.com/blubbbeauty
PLATINS
PLATINS,
Jaaa, det låter ju som en supermysig backup!😍
nouw.com/platins