Nya vanor 2022

Hej allihopa!

Jag tänkte dela med mig av nya vanor som är utformade för att uppnå mina nyårsmål 2022.. Och som ni säkert vet tar det tid att få in vanor i sitt liv så dessa punkter kommer jag successivt införa under dom kommande 2-3 månaderna.

mina nya vanor

1. schema
Jag vill få struktur i min vardag eftersom rutiner lägger en stadig grund för en produktiv livsstil.. Och därför har jag skissat upp ett schema över vilka tider jag ska filma, redigera m.m..

2. planering
Vad hade jag gjort utan min kalender? Att skriva att-göra-listor är någonting jag är beroende av för att ha en organiserad vardag. Däremot vill jag bli bättre på att planera mitt content i förväg.

3. effektivisering
Att effektivisera min tid genom att t.ex fokusera på en sak i taget (..istället för att göra 10 saker samtidigt) vill jag göra till ännu en vana i mitt liv.. Och det hör såklart ihop med tidigare punkter!

4. bullet journal / kalender
Ännu en vana är att fylla i min bullet journal varje morgon och checka av min kalender varje kväll. På så sätt kommer jag alltid ha koll på mitt liv!

5. svara på mejl varje dag
Proppfulla mejlkorgar är någonting som skapar en enorm stress inombords, därför vill jag få in rutin på att besvara alla mina mejl varje dag.

6. skärmfri tid 20:00 - 08:00
Sociala medier är underbart, men det kan även bli för mycket ibland.. Därför har jag ställt in "skärmfri" på min mobil för att starta och avsluta mina dagar utan notiser från diverse appar.

7. meditera varje morgon
Hur jag startar morgonen sätter tonen för hela min dag, därför vill jag testa att meditera varje morgon för att se om det är min grej.

8. skriva dagbok varje kväll
Och för att varva ner varje kväll behöver jag skriva ner mina tankar och funderingar, vilket jag verkligen ser fram emot eftersom jag älskar att dokumentera mitt liv.

9. läsa bok varje kväll
Ännu ett sätt att varva ner är att brygga en stor kopp te, krypa ner under en filt och läsa en bok. Häromdagen fick jag hem årets första bok som är "den största hemligheten" av Rhonda Byrne.

10. vakna tidigt på vardagar
Finns det någonting bättre än att starta en ny dag innan solen gått upp? Personligen känner jag mig alltid produktiv när jag vaknar tidigt så det vill jag göra till en vana varje morgon.

11. meal preppa varje söndag
Känslan av att öppna kylskåpet och mötas av matlådor för en hel vecka är underbar.. Planen är att göra ett storkok en gång per vecka för att slippa lägga mycket tid på matlagning.

12. gymma 5 gånger per vecka
Att starta min dag med träning kommer göra mig mycket mer energifylld, avkopplad och produktiv.

13. dricka 2 liter per dag
Min kropp (..särskilt min hy) mår som bäst när jag får i mig rekommenderat vätskeintag varje dag..

14. spakväll 1 gång per vecka
Egentid vill jag prioritera mera för att varva ner.

15. sov tidigt
8 timmars sömn är mitt mål under året..


Gillar

embrace the glorious mess that you are

Liknande inlägg