MINA BÄSTA TIPS FÖR ATT STARTA EN BLOGG


Hej!

Jag startade min första blogg så fort jag upptäckt internet, värvades som ”toppbloggare” 2016, slutade blogga när min portal lades ner och började blogga ganska nyligen igen.. Med andra ord har jag lärt mig en hel del under min resa och tänkte därför dela med mig av mina bästa tips för att starta en blogg!

1. BloggportaL

Jag vet hur svårt det kan kännas att välja bloggportal, men mitt främsta tips är att hitta en portal som är seriös och som passar dig. Själv valde jag nouw efter flera månader på ett eget webbhotell efter att min förra portal lades ner, men blogg.se och devote är två andra alternativ inom portaler.

2. Hur du hittar din ”nisch”

Jag har under all min tid i bloggvärlden hört att ens nisch är det allra viktigaste, men jag håller inte riktigt med. Om du frågar mig är din intressesfär någonting som måste växa fram med tiden, inte någonting du kan bestämma i förväg. Skriv om det som du själv är intresserad av och skulle vilja läsa om i en blogg!

3. Dom bästa idÉerna

Tro mig när jag säger att de bästa idéerna kommer vid de absolut sämsta tillfällena, t.ex när du är inne i duschen eller har gått och lagt dig.. Och mitt främsta tips är att du skriver ner idéer direkt, även om dom låter galna för det är oftast dom som är de bästa.

4. Kvalitet framför Mängd

Om jag har planerat att publicera fem inlägg på en vecka och bara har fyra idéer så struntar jag faktiskt i det där sista inlägget.. Varför? Jo, för att jag alltid vill vara stolt över mitt innehåll och aldrig vill publicera ett ”utfyllnadsinlägg” bara för att publicera.

5. Inspirationskälla

Att blockeras rent inspirationsmässigt är någonting som i princip alla upplever, men oroa dig inte för mitt främsta tips är att hitta det som får dig att rensa dina tankar och ger dig ny inspiration. För min del är det miljöombyte och egentid.. Om din inspirationstorka är riktigt illa rekommenderar jag pinterest starkt!

Lagar / regler

Copyright, marknadsföringslagen och Skatteverkets regler för influensers är tre viktiga saker att ha koll på när du vill starta en blogg.. Och om du vill ha mer tips tycker jag att du ska läsa den här artikeln!

..se denna lista i videoformat HÄR!

Gillar

Kommentarer

elinfrost
elinfrost,
Otroligt bra tips!😍
nouw.com/elinfrost
PLATINS
PLATINS,
Tack!!!❤️
nouw.com/platins
brandebymaddes
brandebymaddes,

Såå trevligt inlägg! Jag gör det med att skriva ner idéerna direkt, även om jag står i kassan på jobbet så har jag en liten anteckningsbok där med penna haha. Så viktigt och smidigt, så har man sina bra idéer. Håller med dig om alla punkter, och det är så inspirerande att du skriver hur nischen inte behöver vara avgörande. För den hittar man faktiskt med tiden, inte direkt... <3 <3

nouw.com/brandebymaddes
PLATINS
PLATINS,
Ååååh!❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Va mysigt!
nouw.com/platins
Soffiaz_85
Soffiaz_85,
PLATINS
PLATINS,
❤️❤️❤️
nouw.com/platins
matildakz
matildakz,

Grymma tips!

nouw.com/matildakz
PLATINS
PLATINS,
Tack så jättemycket ❤️
nouw.com/platins
vicktoriabjareklint
PLATINS
PLATINS,
Tack!❤️
nouw.com/platins