lunch med nya viner

Posted in DEAR DIARY, EVENT

Hej! 🙂

Jag var på en supermysig lunch för att smaka vinerna Terre Barbera d´Asti och Moscato d´Asti Gianni Doglia som lanseras den 1 mars.. 😀 Lunchen hölls på restaurang La Vecchia Signora som är en italiensk kvartersrestaurang med riktigt god mat på södermalm! Först fick vi smaka en kycklingrätt som passade riktigt bra till det röda vinet.. Vi fick även lära oss att det röda vinet kan passa riktigt bra till fisk – vilket är en ovanlighet! Rött vin är ju känt för att passa till kött i första hand.. Men om man kyler ner detta vin passar det perfekt till friskrätter en varm sommardag! Efter lunchen fick vi en chokladig efterrätt med inslag av blodapelsin som passade alldeles perfekt till det bubbliga dessertvinet! 😛 Vanligtvis ogillar jag dessertviner, men detta var ett vin i särklass – om ni frågar mig passar detta vin både som fördrink och dessertvin eftersom det är så pass friskt! Vinet smakade sagolikt med chokladen och blodapelsinen.

Stort tack till Oenoforos som bjöd in till en riktigt lyckad lunch! 🙂Jag sprang såklart på min äldsta bloggkompis Gizzy som såg lika cool ut som alltid! 😉Och det var såklart lika fint uppdukat som alltid med vinglas, menyer och även ett lexikon med italienska fraser. 🙂 Jag hamnade bredvid glädjespridaren John Valencia.. 😀 Alltid så roligt att träffa honom!Tvärsöver bordet satt en till glädjespridare, nämligen Jenny Gunnarson.. 🙂Varmrätten var verkligen god..och det röda vinet passade som sagt perfekt till kycklingen!Här fick vi en presentation av det röda vinet som vi fick serverat till varmrätten!Wow.. Eller vad säger ni? Efterrätten var ju som tagen ur en dröm haha! 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.