DEAR DIARY

Att starta ett helt nytt liv

Det är skräckinjagande att starta ett helt nytt liv efter en lång relation eller liknande.. Tro mig, jag är där just nu! 😮 Många i min närhet säger att allt kommer lösa sig på ett eller annat sätt.. 🙄 Men i min sits kan jag inte bara lita på att allt löser sig med tiden! För ärligt talat måste jag förändra mitt liv på egen hand.. Och utöver samtal till banken, adressändring och flyttkartonger måste jag även hantera alla känslor.. Ärligt talat är det faktiskt läskigt att lämna sin trygga zon och kasta sig ut i världen! Jag är en person som vill ha ordning i mitt liv och det har jag inte just nu! Vad är jag egentligen rädd för..? 😐 Att lämna tryggheten för att kunna gå vidare eller att vara singel för första gången på flera år..? Jag har varit singel i snart 7 månader.. Samtidigt har jag inte levt som singel eftersom vi fortsatte bo ihop.. Så det är nog förändringen som skrämmer mig! Att starta ett helt nytt liv är skräckinjagande samtidigt som jag ser mycket positivt i det..

Som ni vet gillar jag listor haha.. Och därför tänkte jag dela med mig utav 3 punkter som är värda att tänka på när man ska flytta ifrån sin trygga zon för att bygga nå’ nytt!

1. Nytt kapitel – att lämna tryggheten är bara slutet på ett utav flera tusentals kapitel i livets bok

2. Prioritering & uppskattning – att möta motgångar resulterar i att du prioriterar bättre och uppskattar mer

3. Personutveckling – att avsluta och börja om på nytt resulterar i att du utvecklas fortare som person

Ni kanske undrar vad som är positivt med att flytta isär och lämna sin trygga zon..? I stunden finns det inget positivt.. Däremot vet jag att jag kommer bli en starkare person utav det! Så har jag alltid sett motgångar.. Att dom gör mig starkare i längden! 🙂 Förstår ni vad jag menar? Motgångar är inte bara negativt.

DSC_8730

4 thoughts on “Att starta ett helt nytt liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.