VARDAG

Kamerorna bakom bloggens foton

tidsintsÀllt

 

 

Hej bloggen!

Som ni redan vet Ă€r jag bokad som modell under hela 10 timmar idag.. 🙂 SĂ„ jag tĂ€nker att jag kör ett tidsinstĂ€llt inlĂ€gg och berĂ€ttar lite om vilka kameror jag anvĂ€nder mig av för att fota och Ă€ven filma till bloggen! Dock glömde jag ju fota kameran som jag fotade med kom jag pĂ„ nu haha.. 😆 Ajah! Vi kör pĂ„ Ă€ndĂ„..

Jag anvĂ€nder mig mest utav en systemkamera vid namn NIKON D800 och som jag sa glömde jag att fota den.. Men ni kan ju lika gĂ€rna googla pĂ„ namnet och se hur den ser ut pĂ„ sĂ„ sĂ€tt! I alla fall, till systemkameran anvĂ€nder jag mig av tvĂ„ olika objektiv.. Ett som gĂ„r att zooma med och ett som Ă€r vĂ€ldigt inzoomat och inte gĂ„r att zooma med! 🙂 Och juste, bara sĂ„ att vi Ă€r förstĂ„dda med en sak.. Jag Ă€r sjĂ€lvupplĂ€rd nĂ€r det kommer till fotografering, och det betyder Ă€ven att jag inte kan alla dom hĂ€r avancerade instĂ€llnings-orden haha! 😉 Utan jag kan det som jag tycker Ă€r viktigt för att fĂ„ fina foton till bloggen.. K, moving on!

Till min NIKON D800 anvĂ€nder jag som sagt tvĂ„ objektiv.. Det första (som ni hittar ett par bilder ner) anvĂ€nder jag ju bara om jag till exempel ska fotografera pĂ„ en stor yta och behöver ett lĂ„ngt skĂ€rpedjup! 😀 Det andra objektivet (som ni ser lĂ€ngst ner) Ă€r ju min absoluta favorit! Inte nog med att det tar fantastiska foton, det Ă€r litet och lĂ€tt ocksĂ„! Jag anvĂ€nder det nĂ€stan alltid, förutom nĂ€r jag tar selfies och filmar förstĂ„s.. Det hĂ€r objektivet Ă€r “inzoomat” och passar perfekt nĂ€r jag vill ha kort skĂ€rpedjup! 😀 Och ett exempel pĂ„ hur ett kort skĂ€rpedjup ser ut (om ni inte redan vet det) ser ni pĂ„ fotot nedan! Det Ă€r med andra ord djupet pĂ„ skĂ€rpan utifrĂ„n den fokuserade punkten.. Om ni förstĂ„r haha? Jag och förklaringar Ă€r inte den bĂ€sta matchen.. 😆 Men jag hoppas ni förstĂ„r vad jag menar..

NÀr det gÀller filmning och selfies föredrar jag att anvÀnda min NIKON COOLPIX S9900 som har en vÀndbar viewfinder och dessutom Àr lÀtt att ta med sig överallt.. Dock föredrar jag ju att endast filma och ta selfies med den, eftersom jag vill ha foton med bÀsta möjliga kvalitet nÀr jag gÄr pÄ event och liknande!

SĂ„dĂ€r, jag hoppas att ALLA kamera-tokiga lĂ€sare fick svar pĂ„ sina frĂ„gor om vad jag anvĂ€nder för prylar “bakom” bloggen! Vill ni veta mer om hur jag anvĂ€nder mina kameror, för att fÄ till mina foton perfekta sĂ„ kan ni ju slĂ€nga ivĂ€g en kommentar.. Jag Ă€r som sagt ingen drottning pĂ„ att förklara saker som jag inte Ă€r proffs inom.. Men jag kan sjĂ€lvklart göra mitt bĂ€sta om det skulle vara uppskattat! 😉 Ha en fantastisk dag sĂ„ hörs vi snart igen..

kameratillbehör kameratillbehör kamera kameratillbehör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.