DEAR DIARY

3 fraser jag inte tål..

Hej bloggen!
 
Det var ju internationella kvinnodagen för ett par dagar sedan och som kvinna började jag ju tänka lite extra på fraser som verkligen inte är okej att slänga ur sig, varken över internet eller i verkligheten!😤 Jag väntade dock med att skriva inlägget eftersom jag inte var säker på vad jag skulle få för reaktioner, fast å’ andra sidan kan jag inte anpassa min blogg efter alla! Vill ni reagera negativt så gör det, jag säger bara min åsikt om detta!
 
Tycker ni att det är OK eller oacceptabelt att vräka ur sig dom här fraserna?
Har du mens eller?
Ja, en gång i månaden precis som dom flesta kvinnor!😉 Alltså vad är det för en fråga att ställa till en kvinna som har en dålig dag? Det händer ofta att jag får sådana kommentarer från omogna småbarn som läser min blogg eller försöker irritera mig på övriga sociala medier. Mens är något som är 100% naturligt och ingenting att skämta om på ett nedvärderande sätt!😤 Tänk om jag inte har mens och inte kan få barn i framtiden, tror ni att jag då vill höra den kommentaren varje gång jag har en dålig dag eller inte bär ett leende på läpparna? Svaret är nej, jag vill inte få nedvärderande kommentarer så fort jag är ledsen.😑 Fråga istället vad som hänt!
 
Vilken toffel han är!
Att en man visar hur mycket han älskar sin partner genom att kompromissa, överraska henne eller rent utav ställa upp för henne.. Ja, det är inte att vara en toffel!! Det är att älska den man valt att vara tillsammans med och ställa upp för den personen för att få förhållandet att fungera. Jag blir allvarligt talat rädd och tar avstånd från personer som vräker ur sig liknande saker.. Menar dessa personer att männen ska skita hela och hållet i förhållandet och att kvinnorna ska försöka anpassa sig efter dom eller?😐 I så fall skulle jag ju välja att vara singel livet ut, för ett förhållande som endast går ut på att kvinnorna ska anpassa sig och männen ska skita i sin partner är fel!😤 När en man visar uppskattning och omtänksamhet till en kvinna är han inte en toffel!
 
Hora, slampa, fitta, orre osv..
Jag har oerhört svårt för folk som använder sig av dessa ord..😤 Ärligt talat ser jag verkligen ner på individer som ständigt använder köns-ord som svordommar, som om det vore något fult? Det är inte okej att kalla en kvinna för till exempel hora eller olika könsord, det är faktiskt ett brott som man ska anmäla hos polisen!😠 Jag har uppmärksammat att många killar mellan 11-15 år behandlar kvinnor som en påse med sopor. Det är ju oftast den åldersgruppen som hat-kommenterar här på min blogg till exempel.. Visst är det skrämmande? Jag hoppas ju verkligen deras tjej-klasskompisar har modet att säga ifrån och anmäla om dom kallas fula ord..
 

6 thoughts on “3 fraser jag inte tål..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.