10 anledningar att älska september


Hejsan!

Jag är så jäkla pepp på september som drar igång om bara några veckor.. Och alltså, jag tror nog att det beror på att det är den "perfekta" månaden! Oftast är det fortfarande varmt, höstmodet (..som jag älskar) börjar synas i sociala medier, äpplena är redo att mustas och mörkret märks av mer..


10 anledningar att älska september:

1. Höstmodet
Jag tror att många utav er håller med mig när jag säger att höstmodet är det absolut coolaste modet på hela året.. Och det här är en perfekt tid att experimentera med både smink och klädesplagg för att utveckla / hitta sin stil!

2. Chans att "starta om"
Personligen älskar jag att beställa hem nya pennor, stickers och övriga planeringstillbehör för att "starta om" med nya mål och ny energi inför årets sista månader.. Ägna några timmar åt att reflektera över era tidigare mål, bocka av- och beröm er själva för eventuella mål som ni lyckats uppnå och skriv ner nya mål..samt när / hur ni ska lyckas uppnå dom!

3. Musta årets äppelskörd
Har ni mustat äpplen någon gång? Själv fick jag åka till Rosenhill (..som är ett musteri m.m) nästan varje höst som barn.. Mamma och jag planerar faktiskt att åka dit ganska snart för att musta årets äppelskörd, vilket ska bli supermysigt.. Och juste, om ni inte har några egna äpplen att musta så tror jag att det går att köpa deras äppelmust..

4. Fleecetröjor / koftor
Gosiga fleecetröjor (..eller koftor för den delen) är typ ett måste när årets första höstmånad drar igång.. Och givetvis kommer jag mysa runt i min grå fleecetröja som jag praktiskt taget levde i under större delen av norrlandssemestern..

5. Höstiga soppar / grytor
Varma soppor med vitlöksbröd eller starka höstgrytor är något av det godaste jag vet..och det passar perfekt efter en långpromenad i den krispiga höstluften!

6. Äppelpajer med vaniljsås
Krispiga äppelpajer med vaniljsås går förvisso att grädda hemma i ugnen, men om ni vill göra något utöver det vanliga rekommenderar jag att åka ut till ett gårdscafé på landet.. Mitt favoritställe är Juntras Grönt som ligger på Färingsö (..där jag växte upp) en timme ifrån Stockholm city..

7. Romantiska filmkvällar
Känslan av att leta fram en romantisk film, koka en kopp te, tända några ljus och mysa ner sig i soffan när mörkret faller in..eller ja, det måste inte vara en romantisk film om ni inte är så mycket för det, men en film i alla fall! Unna er en mysig filmkväll med något gott snacks för att kickstarta hösten!

8. Kvalitetstid med sällskapsspel
Träffa familj / vänner och ha kvalitetstid med sällskapsspel som exempelvis UNO, "CODE NAMES" eller "NÄR DÅ DÅ?" - jag lovar att ni kommer få en superrolig kväll tillsammans!

9. Krispigare luft utomhus
Jag tror att många kan relatera till den här punkten..det är något uppfriskande med att andas in kall / krispig luft en tidig morgon i september.. Och jag tror att vi uppskattar detta så mycket eftersom dom varma somrarna oftast gör oss helt mosiga i huvudet - detta får mig att tänka klart igen!

10. Svampplock
Om sanningen ska fram så ogillar jag alla sorters svampar pga dess konsistens..däremot har jag ingenting emot att gå i skogen i flera timmar - svampplock är supermysigt!

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Okej, kan säga att du fick mig att gilla september betydligt mer nu! TACK för peppen <3 KRAM
nouw.com/emmaengstrom
PLATINS
PLATINS,
Vad härligt att höra!!! <3 kram
nouw.com/platins
beattriicee
beattriicee,
Älskar inlägget och september månad!! ❤️
nouw.com/beattriicee
PLATINS
PLATINS,
Ååååh tack, va härligt!!!❤️
nouw.com/platins
rejseguideafguld
rejseguideafguld,
Det er så hyggeligt med september og efterårshygge 😊 Dejlig læsning!
nouw.com/rejseguideafguld
PLATINS
PLATINS,
😍❤️❤️
nouw.com/platins
Hannas krypin,
Vilket höstpeppigt inlägg. Det finns verkligen många anledningar till att gilla hösten. Jag har aldrig mustat äpplen men äpplemust är ju så gott!
hannafialotta.blogg.se
PLATINS
PLATINS,
Ååh tack, ja äppelmust är helt fantastiskt!!!😍 <3
nouw.com/platins
Miahacklin
Miahacklin,
Vilket härligt inlägg, verkligen❤❤ jag älskar hösten o den krispiga luften du nämner - så underbart att ta en promenad o känna att man kan andas❤
nouw.com/miahacklin
PLATINS
PLATINS,
Åååh, ja det är helt underbart!❤️
nouw.com/platins